Porów w sosie winnym
Pora dziecka w sosie winnym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury SOS. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małe pory, pomidory roma, gałązki pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pory W Kremowym Sosie Winnym, Grillowane Młode pory z sosem Romesco, oraz Surf i Turf w sosie Herbed czerwonego wina z maślanymi grzybami i kremowymi porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinaj i odrzucaj korzenie i wierzchołki pora, dzięki czemu każdy por ma długość 6 cali. Dobrze spłucz.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick połącz cebulę i czosnek. Wymieszać na średnim ogniu, aż cebula kuleje, 4 do 5 minut.
Dodaj wino, bulion, plastry cytryny, pomidory i pietruszkę na patelnię.
Połóż pory na patelni. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Włącz ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż pory będą miękkie po przekłuciu, o 10 protokół.
Łyżką szczelinową przełożyć pory na płytkie naczynie.
Wyrzucić plastry cytryny i pietruszkę. Gotować mieszankę pomidorową na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 3 do 5 minut.
Polać sosem przez środek porów.
Udekorować skórką cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.