Pory à la Grecque (por po grecku)
Pory à la Grecque (Por w stylu greckim) wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 188 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, pomidorów, octu winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 85%. Spróbuj Prasorizo (Grecki ryż z porami), Pory 101, oraz Kurczak z porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń korzenie, zewnętrzne liście i wierzchołki z porów, pozostawiając 1 1/2 do 2 cali ciemnych liści. Pokrój pory na pół wzdłuż do 1 cala od końca żarówki i spłucz zimną wodą. Ułóż pory w jednej warstwie na dole na 9-calowym talerzu ciasta.
W małym rondelku połączyć wodę i 6 kolejnych składników (przez cynamon); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Wlać mieszaninę octu na Pory. Przykryć folią i piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub do momentu, gdy pory będą miękkie. Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń pory; zapas płynu do gotowania. Chłodne pory do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Umieść płyn do gotowania w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Usunąć z ciepła; przecedzić mieszaninę przez sito nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić ciała stałe.
Umieścić 2 połówki porów na każdym z 4 małych talerzy; góry każdej porcji z 1/4 szklanki pomidora i 1 1/2 łyżeczki oliwek.
Na każdą porcję skropić 1 łyżkę płynu i ser podzielić równomiernie pomiędzy talerze.
Posypać równomiernie posiekanym majerankiem i posiekanym oregano.