Portulaka, Meyer cytryna i sałatka gruszka z Kaffir Limonka Vinaigrette

Portulaka, Meyer cytryna i sałatka gruszka z Kaffir Limonka Vinaigrette
Portulaka, cytryna Meyer i sałatka gruszka z Kaffir Limonka Vinaigrette jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka trybuli, trawy cytrynowej, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Sałatka trzy groszkowa z winegretem Meyer Lemon, oraz Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon.

Instrukcje

1
Skórkę, w tym białą skórkę, wyciąć z cytryny małym ostrym nożem. Pracując nad misą, aby złapać soki, wyciąć segmenty cytryny wolne od membran, pozwalając segmenty spadają do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Łodyga trawy cytrynowej zmiażdżyć bokiem ciężkiego noża (w celu uwolnienia olejów), a następnie cienko pokroić. Doprowadzić czas, trawa cytrynowa, i chile do wrzenia w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia, a następnie odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
PatelniaPatelnia
3
Powrót do wrzenia i dodać segmenty cytryny z sokiem i liśćmi limonki. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia, a następnie odstawić 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
SokSok
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do małej miski, odrzucając ciała stałe, a następnie powrócić do rondla i ubić olej. Doprowadzić vinaigrette do wrzenia i ubić w mieszaninie skrobi kukurydzianej, a następnie dusić, ubijając od czasu do czasu, 2 minuty. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ubić w ziołach, soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Za pomocą krajalnicy pokrój cytrynę (skórką) w poprzek, gruszki wzdłuż (wyrzucając rdzenie) i rzodkiewki wzdłuż na bardzo cienkie plasterki (o grubości około 1/16 cala) i przełóż do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
RzodkiewkaRzodkiewka
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj portulaka, olej, sok z cytryny i fleur de sel i pieprz do smaku i wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Portulaka PospolitaPortulaka Pospolita
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Sałatkę podzielić na 6 talerzy i łyżka vinaigrette wokół i wokół każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
4
Sałatki podawać z jaśminowymi krakersami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrakersyKrakersy
1
* Winegret (bez ziół) można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie ubić w ziołach tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn