Porchetta
Porchetta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1113 kalorii, 98g białka, oraz 77 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kopru włoskiego, sól koszerną, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Porchetta, Porchetta, oraz Porchetta.
Instrukcje
Usuń skórę z szynki, pozostawiając grubą warstwę tłuszczu. Używając 4-calowego noża do parowania, wykonaj nacięcia na całej szynce około 1 cala od siebie i tak głęboko, jak ostrze pójdzie.
W moździerzu rozgnieść czosnek na pastę.
Dodać rozmaryn, 2 łyżeczki soli koszernej i nasiona kopru włoskiego i Funt, aż drobno zmiażdżone. Wymieszać z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Za pomocą pałeczki wciśnij 1/2 łyżeczki pasty czosnkowej głęboko w każde nacięcie. Pozostałą pastę pocierać na całej szynce. Ustaw stronę tłuszczu szynki do góry i, za pomocą noża, ocena tłuszczu 1/2 cala głębokości w wzór crosshatch. Zawiń szynkę w plastik i przechowywać w lodówce na noc.
Umieść szynkę w patelni do pieczenia, w której dobrze pasuje i doprowadz do temperatury pokojowej. Potrzyj szynkę dużą ilością koszernej soli i pieprzu. Szynkę pieczemy w piekarniku przez 3 godziny.
Soki z patelni i tłuszcz odcedzić do małego rondla; odcedzić tłuszcz. Włożyć szynkę do piekarnika i piec 3 godziny dłużej lub do momentu, aż będzie głęboko zarumieniona, a mięso będzie bardzo delikatne.
Wyjmij patelnię z piekarnika. Łyżka soków z patelni i tłuszczu do małego rondla i ponownie odtłuścić.
Niech pieczeń stać na 15 protokół.
Podgrzać soki, dodając trochę wody, jeśli smak jest zbyt silny.
Pokrój chrupiący tłuszcz z wierzchu szynki, następnie pokrój szynkę i podawaj z chrupiącym tłuszczem i sokami z patelni.