Por Vinaigrette
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Por Vinaigrette może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, sól, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Pory gotowane na parze w Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Por Vinaigrette, oraz Por Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć ciemnozielone wierzchołki pora i przyciąć końce korzeni. Połówki każdego poru wzdłuż w granicach 2 cali od końca korzenia. Dobrze spłucz pod zimną bieżącą wodą, aby zmyć piasek. Przykryj pory zimną wodą w 12-calowej ciężkiej patelni.
Dodaj sól i gotuj pory, odkryte, do miękkości, 15 do 20 protokół.
Przełożyć pory do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować, następnie odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Podczas gdy pory dusić, drobno posiekać pancetta, następnie gotować w 1 łyżkę oleju na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć, około 5 minut.
Wymieszać ocet, musztardę, pozostałą 1/4 szklanki oleju oraz sól i pieprz do smaku w misce, aż do emulgowania.
Dodać pory i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Podawać posypane pancettą i natką pietruszki.