Por, ser kozi, tarta orzechowo-cytrynowa
Jeśli masz mniej więcej 55 minut do spędzenia w kuchni, por, kozi ser, orzech & cytryna tarta może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 839 kalorii, 19g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 383 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz liść tymianku, małą pietruszkę, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Z Kozim Serem I Porem, Tarta ze szpinakiem, porem i kozim serem, oraz Tarta z ziemniakami, porem i kozim serem.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, następnie dodać masło. Po skwierczeniu dodać pory i gotować na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie zabarwią. Wymieszaj tymianek i połowę skórki cytrynowej, a następnie zwiększ ogień.
Dodaj sok z cytryny i gotuj przez około 30 sekund, aż sok z cytryny zmniejszy się, a następnie dobrze doprawić.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Rozwiń ciasto i połóż na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Lekko oznaczyć 1 cm obramowanie wokół krawędzi ostrym nożem, a następnie nakłuć podstawę widelcem.
Por cytrynowy rozłożyć na wierzchu ciasta, w granicach. Ser pokruszyć, rozsypać orzechami włoskimi, następnie doprawić pieprzem.
Skropić oliwą z oliwek, umyć brzegi odrobiną oleju. Wstawić tartę do piekarnika na 15-20 minut, aż ciasto się rozwinie na brzegach i będzie złocisto brązowe. Roztrzepać natką pietruszki i pozostałą skórką z cytryny.
Podawać na gorąco, ciepło lub chłodno.
Polecane wino: Port, Moscato Dasti, Cream Sherry
Port, Moscato d ' Asti i Cream Sherry to moje najlepsze propozycje do tarty cytrynowej. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Chateau De La Negly La Porte du Ciel z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 130 dolarów za butelkę.
Chateau de la Negly La Porte du Ciel
Nos łączy w sobie aromaty wiśni, kakao, z nutami wanilii i blond tytoniu. Na podniebieniu to bogate, gęste i gładkie wino oferuje pyszne smaki jeżyn. Jest mocny, gładki i ujawnia niezwykłą trwałość dzięki wykończeniu z idealnie dojrzałymi taninami.To wino jest idealnym towarzyszem gulaszu z zająca.