Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded

Poppadums with Chile-Spiked cebula and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded might be just the Indyjski przepis, którego szukasz. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś do 3 Serrano chiles, pomidor, mocno liście kolendry i delikatne łodygi, i kilka innych rzeczy, aby dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej, oraz Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded.
Instrukcje
Jeśli używasz kuchenki gazowej, Ustaw płomień palnika na średni-wysoki. Trzymając 1 poppadum za pomocą szczypiec, obracaj go w przód iw tył nad otwartym płomieniem, aż na powierzchni pojawią się guzki, a poppadum zmieni kolor na jasnobrązowy, przez 1 do 2 minut. Pamiętaj, aby przesunąć szczypce, aby toastować część początkowo przykrytą nimi. Powtórz z pozostałymi poppadums. Odstawić do ostygnięcia.
Jeśli używasz kuchenki elektrycznej, pieczenie jest świetnym rozwiązaniem.
Umieść stojak jak najbliżej elementu grzejnego i rozgrzej brojlery do wysokiej. Tosty poppadums aż pojawią się guzki na powierzchni i stają się jasnobrązowe, 1 do 2 minut. Nie ma potrzeby ich obracać. Odstawić do ostygnięcia. Opcjonalnie można również podgrzewać poppadums w kuchence mikrofalowej na dużej mocy przez 30 sekund do 1 minuty. Poppadums staną się chrupiące i kruche, jak ostygną. Można je przechowywać w szczelnych plastikowych workach na suwak w temperaturze pokojowej do 2 tygodni (ale założę się, że znikną na długo przed tym).
Aby zebrać Chile kolczaste cebuli, połączyć cebulę, pomidor, kolendra, i chiles w średniej wielkości misce. Tuż przed podaniem wymieszać sól. Solenie "salsy" przed sobą i pozostawienie jej na chwilę powoduje, że na dnie miski znajduje się basen z płynem, niepożądany wynik, który sprawi, że poppadums rozmoczą się.
Aby zanurzyć się w granacie z awokado, podgrzej małą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni, poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minutach, dodaj kolendrę i nasiona kminku i tosty, potrząsając patelnią co kilka sekund, aż zaczną trzeszczeć i stają się czerwonawo brązowe, a aromat jest bardzo orzechowy pachnący cytrusami, około 1 minuty. Natychmiast przenieś nasiona do małej żaroodpornej miski lub talerza w celu ostygnięcia. Gdy ostygnie, umieść kolendrę i nasiona kminku w młynku do przypraw (możesz również użyć młynka do kawy) i zmiel mieszankę do konsystencji drobno zmielonego czarnego pieprzu.
Umieść kolendrę, sok z limonki, sól, cebulę, czosnek i chiles w misce robota kuchennego i, używając pulsującego działania, mielenie mieszanki.
Pozwalając procesorowi stale pracować, stworzy niechciany, masywny puree, pełen cieczy.
Pit, obrać, i pokroić awokado w 1/4 cala kostki.
Umieść awokado w średniej wielkości misce i złożyć w mieszance kolendry, mieszanka przypraw, i nasiona granatu.
Przenieś dip do ładnej miski do serwowania. Jeśli planujesz później serwować dip z awokado, naciśnij kawałek plastikowej folii bezpośrednio na powierzchni DIPA, upewniając się, że nie ma pęcherzyków powietrza między owinięciem a powierzchnią(spowalnia to dip od utleniania i obracając trochę czarny). Dip można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Do serwowania, jeśli robisz cebulę kolczastą, umieść 6 poppadums na dużym ładnym talerzu. Równomiernie podzielić cebulę polewa między nimi, rozłożenie go na powierzchni każdego. Jeśli robisz dip, umieść poppadums w wyłożonym tkaniną koszu z dipem obok.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.