Ponzu Grillowany łosoś ze złocistym buraczanym kuskusem

Ponzu Grillowany łosoś ze złocistymi buraczkami kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 41g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga filetów z łososia, szalotki, pieprzu i soli. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 85%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane steki z łososia z sosem Chipotle-Ponzu i grillowaną fasolką szparagową, Grillowany łosoś Takashi Yagihashi i schłodzony Somen z sosem Ponzu, oraz Golden Beet & beet Greens Pasta z Ricottanem i serem Feta.
Instrukcje
Aby przygotować kuskus, podgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i buraki; smażyć 5 minut lub aż szalotki są miękkie i po prostu zaczyna się brązowy. Wmieszać kuskus; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodać wodę i sól; przykryć i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż kuskus będzie miękki.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze szpinakiem. Wrzucić delikatnie, aż do połączenia i szpinak zwiędnie. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować sos, połącz sok pomarańczowy i następne 6 składników (przez czerwoną paprykę) w małym rondlu, dobrze mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez 1 minutę.
Aby przygotować rybę, Wyciąć Boki filetów z sosem 1/4 szklanki; umieścić, boki skóry do góry, na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grilluj łososia, skórki do góry, 2 minuty. Skręcić filety z łososia; pędzel z pozostałym sosem 1/4 szklanki. Grill 3 minuty lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub pożądanego stopnia doneness.
Podawać z kuskusem i limonką, w razie potrzeby.Dziki łosoś alaskański jest w sezonie o tej porze roku i można go znaleźć w supermarketach i na rynkach rybnych w całym kraju. Jego bogaty smak warto zapłacić nieco więcej. SOS ponzu można przygotować na jeden dzień i schłodzić. Złote buraki dodają słodyczy i pięknego koloru, ale nie plamią jak czerwone buraki. Izraelski kuskus ma piękne perłowe ziarna, które są znacznie większe niż zwykły kuskus. Użyj zwykłego kuskusu, jeśli nie możesz znaleźć Izraelskiego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.