Pommes de Terre Lorette
Pommes de Terre Lorette jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 2222 kalorii, 7G białka, oraz 243g tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól koszerną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pommes De Terre Avec Udon, Foie De Veau En Persillade Avec Pommes De Terre (wątroba cielęca W, oraz Tarte aux Pommes.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku.Ziemniaki obrać i pokroić na 1-calowe kawałki.
Umieścić w średnim rondlu, przykryć zimną wodą o 1 cal, doprawić mocno solą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mogą być łatwo Przekłute nożem, o 12 do 15 protokół.
Odcedzić ziemniaki w durszlaku, przenieść do blachy do pieczenia i rozłożyć na jedną warstwę.
Piec, aż powierzchnia ziemniaków będzie sucha w dotyku, około 5 minut. W międzyczasie umyj i osusz rondel.
Przenieść ziemniaki do średniej miski i mash z masher ziemniaków, aż bardzo gładkie. (Alternatywnie, przepuścić ziemniaki przez ricer lub młyn żywności.)
Podgrzać mleko, wodę, masło, sól, pieprz i gałkę muszkatołową w czystym rondlu na średnim ogniu, aż masło stopi się i mieszanina doszła do wrzenia.
Wyjmij patelnię z ognia, dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką, aż mąka zostanie całkowicie włączona, a mieszanina utworzy szorstkie, kudłate ciasto, około 30 sekund.
Umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu i nadal mieszaj, aż mieszanina utworzy gładką kulkę, odciągnie się od boków patelni, a na dnie patelni utworzy się cienka folia, około 2 minut.
Przenieść mieszaninę do miski miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy i ostudzić przez 5 minut.Z mikserem na średniej-niskiej prędkości, dodać jaja 1 na raz, pozwalając każdemu włączyć całkowicie i ubijając, aż mieszanina jest całkowicie gładka przed dodaniem następnego. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gładka, lepka i błyszcząca, w sumie około 4 do 5 minut, skrobając wiosło i miskę w razie potrzeby. Zeskrobać boki miski i pozostawić mieszaninę choux w mikserze stojącym bowl.To smażyć ziemniaki:piekarnik trzymać w temperaturze 121° i stelaż w środku. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku lub garnku z grubym dnem na średnim ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków.W międzyczasie, dodać mieszaninę ziemniaków do mieszaniny choux i wymieszać na średniej-niskiej prędkości, aż po prostu gładkie i połączone, o 1 minutę.
Przenieść część mieszaniny do dużego worka rurowego wyposażonego w gwiazdę lub okrągłą końcówkę rurową o średnicy 3/4 cala; odstawić.Gdy olej jest gotowy, wlej do oleju 8 (2-calowe) długości mieszanki, używając noża lub nożyc kuchennych, aby odciąć każdą długość ciasta na końcu końcówki rury. Smażyć, obracając raz, aż wszystko będzie złociste, W sumie około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub skimmera pająka przenieść pommes de terre lorette do stojaka na blasze do pieczenia, doprawić solą i umieścić w piekarniku, aby się ogrzać. Kontynuuj smażenie mieszanki, upewniając się, że olej powraca do temperatury 177° między partiami i w razie potrzeby uzupełniaj worek rurowy.