Pommes boulangère z pieczoną jagnięciną
Pommes boulangère z pieczoną jagnięciną może być tylko bezglutenowe i pierwotne przepis, którego szukałeś. Na 13,7 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 17g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Ten przepis z BBC Good Food ma 20 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka króla Edwarda są najlepsze, cebula, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Podobne przepisy to Czosnek i zioła pieczona jagnięcina na ziemniakach boulangère, Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym.
Instrukcje
Ziemniaki cienko pokroić na mandolinie, a następnie moczyć w dużej misce z zimną wodą przez 1 godzinę.
Dobrze odcedzić, a następnie osuszyć między dwoma czystymi ściereczkami. Cebulę pokroić na pół, a następnie cienko pokroić.
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, następnie podsmażyć cebulę z 4 gałązkami tymianku przez około 10 minut, mieszając raz lub dwa razy. Wymieszać w occie i gotować, aż odparuje, o 2 min, mieszając dwa lub trzy razy, więc cebula nie palić.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Ułóż ćwiartkę ziemniaków w dużym naczyniu żaroodpornym, rezerwując większe plastry na wierzch. Doprawić, następnie posypać liśćmi z 3 gałązek tymianku i rozsypać na 1/3 cebuli. Powtórz warstwy ziemniaków trzy razy więcej i cebulę dwa razy, przypraw pomiędzy nimi, a następnie zakończ warstwą ziemniaka i więcej gałązek tymianku.
Doprowadzić wywar do wrzenia, a następnie kadzi go nad, upewniając się, że sączy po bokach. Na wierzch polać połową masła, następnie piec, odsłonięty, przez 45 min.
Podczas gdy ziemniaki są gotowania, ocena tłuszczu na jagnięce grudki w crisscross za pomocą czubka ostrego noża.
Cebulkę czosnku przeciąć na pół, umieścić w misce z odrobiną oleju, jagnięciną i pozostałym tymiankiem, a następnie pozostawić do marynowania. Po 45 minutach ziemniaków przyprawiamy obie strony każdego z nich.
Rozgrzać więcej oleju na dużej patelni nieprzywierającej, a gdy gorące, brązowe grudki, od strony tłuszczu w dół, przez 5 minut z cebulką czosnku. Następnie obróć i opuść grudki na 5 minut dłużej.
Dodać pozostałe masło do patelni, obracając grudki w roztopionym tłuszczu.
Ułożyć grudki na wierzchu ziemniaków, dodając czosnek i skropić sokami z patelni.
Ponownie przyprawić i wrócić do piekarnika na około 35 minut. Do tej pory całe danie powinno być wykończone gotowanymi ziemniakami i delikatną jagnięciną gotowaną na średnie.
Jagnięcinę wyjąć, następnie odstawić na 10 minut, odstawiając ziemniaki do piekarnika, aby się chrupały. Aby służyć, pokroić każdy zad wzdłuż. Łyżka ziemniaków na 6 rozgrzanych talerzy z plasterkami jagnięciny na wierzchu.