Pomidory Nadziewane Risotto
Pomidory nadziewane Risotto to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jędrne dojrzałe pomidory na winorośli, płatki chile, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pomidory nadziewane Risotto, Bazyliowe Risotto Nadziewane Pomidory, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój topy z pomidorów około 3/4 cala. z łodyg (trzymać liście i małe łodygi dołączone) i odstawić. Pracując nad maszynką kuchenną i używając łyżeczki, ostrożnie zbieraj miąższ pomidorowy i soki, pozostawiając tylko zewnętrzne ściany. Czysta miąższ i soki, następnie zmierz; powinieneś mieć 2 szklanki. Przyciąć bardzo cienki plasterek od podstawy pomidorów, aby siedzieli płasko (jeśli masz dziurę, plaster od wewnątrz plasterkiem pomidora).
Rozgrzać 3 łyżki. olej w średnim rondlu na średnim ogniu. Cebulę i czosnek gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodaj ryż, sól koszerna, pieprz, i płatki chile, mieszając do herbu. Wymieszać w pomidorze czystym i 1/4 szklanki wody.
Gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie zredukowany do powierzchni ryżu, 8 do 10 minut. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż ryż jest gotowane przez, o 15 protokół.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 450 ze stojakiem w górnej trzeciej części piekarnika. Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia pozostałym olejem. Pietruszkę, bazylię i ser wymieszać do risotto. Risotto podziel równomiernie między skorupki pomidorów, trochę je oprawiając i ułóż w naczyniu naoliwionym, ryżowym do góry.
Pędzel reserved pomidory z olejem i luźno ustawione na pomidorach.
Posypać wierzch solą morską, jeśli chcesz.
Piec, aż pomidory nieco zmiękną, 12 do 15 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.