Pomidor Tates Tatins
Jeśli 3,43 zł za porcję spada w budżecie, pomidor Tates Tatins może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidory koktajlowe, ciasto francuskie, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Camote Tartes Tatins z pestkami dyni kruche, Indywidualne Tatiny z pigwy z lodami z mleka owczego, oraz Pomidor Tatins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wycisnąć pomidory koktajlowe, aby usunąć nasiona; odstawić na bok.
Masło podzielić między 6 6 uncji żaroodporne kubki do pieczenia.
Napełnij każdą filiżankę pomidorami koktajlowymi, dodając warstwę suszonych pomidorów w środku.
Przykryć luźno folią i piec przez 1 godzinę.
Delikatnie przyciśnij pomidory (które się skurczą), formując je do kształtu kubków.
Piec, pod przykryciem, przez 45 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika. Zwiększ temperaturę do 218°.
Ciasto rozwałkować do grubości 1/8 cala.
Wytnij 6 4-calowych kółek i poklep je widelcem.
Górną każdą filiżankę z ciasta koła, naciskając na uszczelnienie.
Wyjąć i ostudzić przez 15 minut. Uruchom mały, ostry nóż wokół felg i odwróć tarty na talerze.