Pomidor Tarte Tatin
Pomidor Tarte Tatin jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, pomidory śliwkowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Pomidor Tarte tatin, Pomidor Tarte Tatin, oraz Pomidor Tarte Tatin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś duży rondel z wodą do wrzenia.
Pokrój płytko X na dnie każdego pomidora.
Dodaj 4 pomidory do wrzącej wody. Blanszuj pomidory, aż Skórki W X zaczną się obierać, 15 do 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś blanszowane pomidory do miski z lodowatą wodą, aby szybko ostygły. Powtórzyć z pozostałymi pomidorami. Pomidory obieramy ze skórki.
Wyciąć rdzenie, połówki wzdłuż, i usunąć nasiona.
Rozprowadzić masło na dnie 9 1/2-cala średnicy, 2-do 3-cala-Głębokie żaroodporne patelni (najlepiej żeliwne).
Posypać 3/4 szklanki cukru na maśle. Ułóż połówki pomidorów, zaokrągloną stroną w dół i blisko siebie, w koncentrycznych kręgach na patelni, aby całkowicie wypełnić.
Miejsce patelnia na średnim ogniu. Gotować, aż cukier i masło są zredukowane do gęsto bulgotanie, głęboki syrop bursztynowy (o 1/4 cala głęboko w dnie patelni), przenoszenie pomidory od czasu do czasu, aby zapobiec spalaniu, o 25 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia. Natychmiast skropić wanilią na pomidorach. Wierzch z ciasta okrągłe. Używając noża, włóż krawędzie ciasta.
Pokrój 2 lub 3 małe plastry w cieście.
Umieść patelnię w piekarniku i upiec tartę, aż ciasto będzie głębokie złociste, o 24 protokół.
Chłodna tarta na patelni 10 minut.
Pokroić po bokach patelni, aby poluzować ciasto.
Umieść duży talerz na patelni. Używając rękawic kuchennych, jak powiedział, trzymaj patelnię i talerz mocno razem i odwróć, pozwalając tart osiąść na talerzu. Ostrożnie podnieś patelnię. Przestawić połówki pomidorów, które mogły zostać usunięte.
Tarta podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.