Pomarańczowy Pieczony Łosoś
Pomarańczowy Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Spróbuj Pieczony Łosoś Chili Pomarańczowy, Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym, oraz Łosoś Pieczony W Całości Z Pomarańczową Polewą Maślaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W małej misce lub filiżance wymieszaj pieprz cytrynowy, czosnek w proszku i suszoną pietruszkę.
Umieść plastry z jednej z pomarańczy w jednej warstwie na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Umieść warstwę plastrów cebuli na pomarańczy.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek i posypać połową mieszanki ziół.
Umieść naczynie w nagrzanym piekarniku i piecz przez około 25 minut, lub aż cebula będzie rumiana i miękka.
Wyjmij naczynie z piekarnika i zwiększ temperaturę do 450 stopni F (220 stopni C).
Cebulę i plasterki pomarańczy przesunąć na zewnętrzną krawędź naczynia do pieczenia i umieścić filety z łososia na środku. Doprawić pozostałą połową mieszanki ziół.
W małej misce wymieszać sok pomarańczowy, sok z cytryny i miód.
Wylać równomiernie łososia.
Piec przez 12 do 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy łosoś będzie nieprzezroczysty na środku.
Filety wyjąć do naczynia i wyrzucić prażoną pomarańczę.
Udekoruj filety prażoną cebulą i świeżymi plastrami pomarańczy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.