Pomarańczowy czarny pieprz i pełnoziarniste ciasto śniadaniowe
Ten wegański przepis służy 10 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, skórka z cytryny, sok pomarańczowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pełnoziarnisty Czarny Pieprz Fettuccine Z Karczochami Dla Dzieci, Słodki i zadziorny czarny pieprz i pomarańczowy Kugel, oraz Herbatniki z czarnego pieprzu z marmoladą pomarańczowo-jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Posmaruj 10-calową patelnię tortową oliwą z oliwek.
W średniej misce wymieszać mąkę, czarny pieprz, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
W dużej misce ubij razem oliwę z oliwek i cukier, aż blady i kremowy. Ubić w miodzie i soku z cytryny. Ubić w skórce pomarańczowej i cytrynowej.
Dodać mieszaninę mąki do miski i ubić, aż tylko połączone. Beat w soku pomarańczowym.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni tortowej i równomiernie wygładzić.
Piec do wyschnięcia na wierzchu, a tester ciasta wychodzi czysty, około 35 minut.