Pomarańczowo-szkliwione Trójkąty Tofu z sezamowym ryżem

Pomarańczowo-szkliwione Trójkąty Tofu z sezamowym ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pomarańczowo przeszklonych trójkątów Tofu z ryżem sezamowym. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 365 kalorii, 40g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok pomarańczowy, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Tofu Sezamowe Glazurowane Sojowo, Patelnia Pomarańczowa-Szkliwione Tofu, oraz Tofu z sezamem z trawą cytrynowo-pomarańczową redukcją dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój tofu na pół w poprzek; zarezerwuj jedną połowę tofu do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Pokroić tofu na pół wzdłuż na 3 (3/4-cal grubości) plastry; pokroić każdy plaster na pół po przekątnej. Ułóż kawałki tofu w jednej warstwie na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryj tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; umieść deskę do krojenia na wierzchu tofu i odstaw 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Połącz sok pomarańczowy, 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego, ocet ryżowy, miód, 1/4 łyżeczki sosu czosnkowego chili i imbir w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usuń deskę do krojenia i ręczniki papierowe z tofu; posypać 1/8 łyżeczki soli nad tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Dodaj plasterki tofu do mieszaniny soku pomarańczowego w naczyniu, zwracając się do Płaszcz. Przykryć i marynować w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając plastry tofu po 15 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić tofu; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj tofu na patelnię; gotować 3 protokół lub aż lekko rumiane. Włączyć tofu nad; gotować 2 protokół. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać groszek, marchew, i cebula; gotować 2 protokół. Wymieszać w pozostałej 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego, pozostałe 1/4 łyżeczki sosu czosnkowego chili, a pozostałe 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
Sos SojowySos Sojowy
MarchewMarchew
CebulaCebula
GrochGroch
SólSól
11
Dodać ugotowany ryż; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania. Wymieszać z sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Ryż GotowanyRyż Gotowany
12
Umieść 1 szklankę mieszanki ryżu na każdym z 2 talerzy i ułóż 3 kawałki tofu na wierzchu ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia69
Magazyn