Pomarańczowo-Balsamiczny Karmelizowany Koper Włoski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Karmelizowanego kopru włoskiego z pomarańczy balsamicznej. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 80 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz koszerną sól, ząbki czosnku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak i karmelizowany koper włoski z rozmarynem pomarańczowym, Sałatka z kopru włoskiego z winegretem pomarańczowo-balsamicznym, oraz Halibut pacyficzny z karmelizowanym koprem włoskim, czarnymi oliwkami, skórką pomarańczową i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdą cebulkę kopru włoskiego przeciąć na pół przez koniec korzenia; każdą połowę pociąć na ćwiartki, tworząc łącznie 32 kawałki. Posiekać 1 łyżkę liści; rezerwy.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Na patelni umieścić 8 kawałków kopru włoskiego w jednej warstwie; posypać równomiernie 1/2 łyżeczki cukru. Gotować 3 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane.
Wyjąć koper włoski z patelni; ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym koprem włoskim i cukrem.
Koper włożyć na patelnię. Wymieszać bulion i pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 38 minut lub aż koper jest ostry-delikatny i ciecz jest prawie odparowany, obracając od czasu do czasu. Wierzch z zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.