Pomarańczowe ciasto szyfonowe
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo? Pomarańczowe ciasto szyfonowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 16 porcji zawierających 276 kalorii, 4 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 28 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka jajek, masła, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pomarańczowe ciasto szyfonowe z pomarańczowym nadzieniem i bezą, Pomarańczowe ciasto szyfonowe i Pomarańczowe ciasto szyfonowe.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i sodę oczyszczoną. W misce wymieszaj żółtka, sok pomarańczowy, olej i skórkę pomarańczową; dodać do suchych składników. Ubijaj, aż dobrze się wymiesza.
W innej dużej misce, za pomocą czystych ubijaków, ubijaj białka i krem kamienniczy na dużej prędkości, aż powstanie sztywna piana. Zmieszać z pomarańczową mieszanką.
Delikatnie nałóż łyżką ciasto na nienatłuszczoną formę o średnicy 10 cali. miska rurowa.
Ciasto nacinamy nożem, aby pozbyć się kieszeni powietrznych.
Piec na najniższym ruszcie w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do momentu, aż górna część odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostygnąć. Przeprowadź nóż po bokach i środkowej rurze patelni. Odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Do glazury rozpuść masło w małym rondlu; dodać pozostałe składniki glazury. Mieszaj, aż będzie gładkie.
Wylać na wierzch ciasta tak, aby spłynęło po bokach.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.