Pomarańczowa Tarta Czekoladowa
Pomarańczowa tarta czekoladowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 10 porcji z 278 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Za 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Mieszanka masła, bitej polewy, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta czekoladowo-pomarańczowa, Pomarańczowy & czekolada mżawka tart, oraz Czekoladowa Karmelizowana Tarta Pomarańczowa.
Instrukcje
W naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej rozpuść masło i pięć czekoladowych kwadratów. Ostudzić przez 10 minut. W międzyczasie, linia a 9-in. karbowana tarta z wyjmowanym dnem z ciastem. Wyłóż ciasto podwójną grubością wytrzymałej folii aluminiowej.
Piec w temperaturze 450° przez 5 minut.
Usuń folię; piec 3 minuty dłużej. Zmniejsz temperaturę do 350°.
W małej misce ubij jajka, cukier i ekstrakt z pomarańczy, aż zgęstnieją, około 4 minut. Dodaj schłodzoną mieszankę czekolady. Ubij mąkę; dobrze wymieszaj.
Piecz przez 15-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
W międzyczasie wyłóż blachę do pieczenia woskowanym papierem; odstawić. Rozpuść pozostałą czekoladę.
Wlej rozpuszczoną czekoladę do wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby; Wytnij mały otwór w rogu torby. Przełóż osiem do 10 małych serc na woskowany papier. Wstaw do lodówki do zestalenia.
Rozłóż bitą polewę na cieście; w razie potrzeby udekoruj czekoladowymi sercami i skórką pomarańczową. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tarta w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.