Pomarańczowa Glazurowana Kaczka
Pomarańczowa Glazurowana kaczka może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.85 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 630 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz piersi kaczki, mielony kminek, Likier pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to już dziś. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Miodowo-Pomarańczowo-Glazurowana Kaczka Piżmowa Z Zacierem Pasternakowym, Pomarańczowa marmolada i Porta Glazurowana kaczka z Pasternakowym masłem z masłem truflowym z dyni, oraz Balsamiczna-szkliwiona pierś z kaczki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Pierś kaczki na sucho. Lekko nakłuć powierzchnię skóry kaczki kilka razy widelcem, aby pomóc tłuszczu ugotować. W małej misce połączyć sól z innymi przyprawami i doprawić kaczkę. Włóż termometr pop-up pod kątem, w najgrubszej części piersi.
Umieść kaczkę w nagrzanym piekarniku i zmniejsz temperaturę do 375 stopni F. piecz przez około 25 minut, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F.
Tymczasem w średniej misce wymieszać składniki glazury. Około 10 do 15 minut przed kaczką, polać glazurą kaczkę i zakończyć gotowanie.
Pozostaw kaczkę na odpoczynek, przykrytą folią na 5 do 10 minut przed rzeźbieniem.