Pomarańcze ze słodkich ziemniaków
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, Pomarańcze ze słodkich ziemniaków mogą być świetnym przepisem wegetariańskim na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 45 g tłuszczu i łącznie 812 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, ekstrakt waniliowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również: Pomarańcze ze słodkich ziemniaków, Złota słodka polenta z krwistymi pomarańczami i Zwęglony kurczak ze słodkimi ziemniakami i pomarańczami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przygotuj pomarańcze, odcinając wierzchołki na głębokość od 1/4 do 1/2 cala. Wydrążyć miąższ, zostawiając skorupkę.
W dużej misce połącz słodkie ziemniaki, cukier, sok pomarańczowy, jajka, ekstrakt waniliowy, 1/2 szklanki masła i startą skórkę pomarańczową. Włóż mieszaninę do pomarańczowych skorupek.
Ułożyć w głębokim naczyniu żaroodpornym.
W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz pozostałe 1/2 szklanki masła, brązowy cukier, mąkę i orzechy pekan. Gotuj, aż cukier rozpuści się w roztopionym maśle. Połóż łyżkę na pomarańczach. Napełnij naczynie żaroodporne wodą, aby osiągnąć głębokość 1/2 cala.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.