Pomarańczowa wołowina Teriyaki
Japońskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj Orange Beef Teriyaki. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 350 kalorii, 30 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, mandarynek, oleju rzepakowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 58%. Podobne przepisy obejmują pomarańczową pieczeń wołową teriyaki, pomarańczową wołowinę teriyaki z makaronem i pomarańczowy łosoś teriyaki.
Instrukcje
Odcedzić pomarańcze, zachowując sok; odłóż pomarańcze na bok. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i 2 łyżki zarezerwowanego soku, aż uzyskasz gładką masę; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku podsmaż wołowinę na oleju.
Dodaj sos sojowy, miód, imbir i pozostały sok. Przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 5-10 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wmieszać pomarańcze.
W razie potrzeby udekoruj zieloną cebulą i lokami.