Polędwiczki z dziczyzny z sosem z zielonego pieprzu Madera
Polędwiczki z dziczyzny z sosem z zielonego pieprzu Madera to bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Na $7.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 37g białka, oraz 45 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ziarna pieprzu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z sosem Madera, Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Sosem Burgundzkim Pieprzowym.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Dziczyznę osuszyć i posypać czarnym pieprzem i 1/4 łyżeczki soli.
Rozgrzać olej w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do samego palenia, następnie brązowy dziczyzna ze wszystkich stron (z wyjątkiem końców), o 3 minut w sumie.
Przenieś patelnię z dziczyzną do piekarnika i piecz, aż termometr włożony ukośnie 2 cale w centrum rejestry 46°, 4 do 5 minut.
Przenieść dziczyznę szczypcami do talerza i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut (temperatura wzrośnie do 52° dla średnio rzadkich).
Podczas stoi mięso, dodać szalotkę na patelni (uchwyt będzie gorący) i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Dodaj Madera i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż ciecz jest zmniejszona o połowę, o 1 minutę.
Dodaj demi-glace i gotuj, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 1 minuty. Wymieszaj ziarna pieprzu, masło, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i wszelkie soki mięsne, które nagromadziły się na talerzu, a następnie usuń z ognia.
Dziczyznę pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i podawać z sosem.
* Polędwicę wołową można zastąpić dziczyzną. Użyj 1 (3/4-lb) filet mignon (3 cale średnicy). Brązowy ze wszystkich stron (w tym końce), około 5 minut, a następnie piec, aż termometr włożony do centrum rejestry 120 ° F,18 do 20 minut.
Odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut (temperatura wzrośnie do 54° dla średnio rzadkich).
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni przed sosem.