Polędwiczki z dziczyzny z sosem jagodowym i kremowymi ziemniakami
Polędwiczki z dziczyzny z sosem jagodowym i kremowymi ziemniakami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 14,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 823 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 2 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, rozmaryn, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki z dziczyzny z sosem serowo-wodnym Aquavit, Polędwiczki z dziczyzny z sosem z zielonego pieprzu Madera, oraz Dziczyzna w sosie z jagód Saskatoon dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku ziemniaków: obrać ziemniaki i pokroić na 1-calowe kawałki.
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu z zimną, osoloną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, obniżyć ciepło do średniego i gotować ziemniaki, aż będą przetargu widłowego, 15 do 20 protokół.
Do dziczyzny: obie strony polędwiczek z dziczyzny doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu i dodać olej. Gdy olej jest gorący, ale nie pali, dodaj polędwiczki. Zmniejszyć ogień do medium i sear polędwiczki ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronę.
Wyjąć schab z patelni i odstawić na spoczynek, aż będzie gotowy do podania.
Dobrze odcedzić ziemniaki i przelać do miski. Mash ziemniaki, aż nie ma grudek. Wymieszaj masło, gałkę muszkatołową, śmietanę, sól i biały pieprz. Mieszaj do uzyskania kremowej konsystencji, dodając w razie potrzeby więcej śmietany. Chcesz gładkie, kremowe ziemniaki. Smak i doprawić więcej soli i białego pieprzu, w razie potrzeby.
Do sosu: w małym rondlu połącz wszystkie składniki, z wyjątkiem jagód i masła. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Obniżyć ogień, dodać jagody, i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się trochę i zagęszczony, 8 do 10 protokół.
Zdjąć z ognia, przecedzić sos z powrotem do rondla, doprawić solą i pieprzem, a następnie ubić masło. Trzymaj ciepło do podania.
Talerz: łyżka ziemniaków do środka talerza. Schab z dziczyzny pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Połóż plastry na ziemniakach. Top z sosem.