Na 10,71 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 1007 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka soli, masła, Madery i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wołowe zawijane boczkiem, Pieczona polędwica wołowa zawinięta w boczek, oraz Polędwiczki wołowe zawinięte w boczek z farszem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Polędwiczki pokroić na pół w poprzek; obie kawałki posypać równomiernie 2 1/2 łyżeczki pieprzu i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
2
Połączyć 1/4 szklanki pietruszki, rozmaryn, i 3 łyżki tymianku; pocierać wołowinę. Złóż wąski koniec polędwicy Pod, aby uzyskać jednolitą grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Pietruszka-nać
Tymianek
Wołowina
Sucha Przyprawa Rub
3
Zawiń boczek wokół kawałków polędwicy i zabezpiecz w odstępach 1" ciężkim sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Rozgrzać 12 " patelnia nonstick na średnim ogniu; dodać wołowinę w 2 partiach. Gotować od 8 do 10 minut, często zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Usuń wołowinę z patelni, zastrzegając 2 łyżki kapieli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Ułożyć wołowinę na stelażu na dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Piec w temperaturze 400 przez 40 do 50 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony w najgrubszą część polędwicy zarejestruje 140 (rzadko) do 160 (średnio) lub do pożądanego stopnia przydatności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
8
Polędwicę wyjąć na talerz i przykryć folią aluminiową; odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
9
Usuń ciąg.
10
W międzyczasie, ciepła zastrzeżone kapie patelni w tej samej patelni na średnim ogniu; dodać szalotki, grzyby, i pozostałe 1 łyżka tymianku. Gotować 3 minuty; dodać Maderę, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Madera
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać bulion wołowy i consomm; doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 do 12 minut lub do zmniejszenia do około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
12
Wyjąć z ognia; dodać pozostałe 1/2 łyżeczki pieprzu, pozostałe 1/4 szklanki pietruszki i masło, ubijając, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Masło
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
13
Polędwiczki pokroić w plastry o grubości 1/2"; ułożyć na półmisku.
14
Dekorować, w razie potrzeby.
15
Podawać z sosem Madeira.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
SOS
16
Dodać do przodu: przykryć i przechowywać w lodówce niegotowane boczku zawinięte polędwiczki do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
17
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed przystąpieniem do receptury.