Polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowym rozmarynowym
Need a danie główne bezglutenowe? Polędwiczki wieprzowe z sosem śmietanowym rozmarynu może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 24g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.38 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście rozmarynu, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Klonowa polędwiczka wieprzowa z sosem Rozmarynowo-wiśniowym, Polędwiczki wieprzowe wędzone z sosem Bourbon-rozmaryn, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa z rozmarynem w sosie chrzanowym.
Instrukcje
Mięso opłukać i osuszyć. W razie potrzeby pokrój polędwicę na pół w poprzek, aby pasowała do patelni o średnicy od 10 do 12 cali.
Umieść pustą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj olej; gdy jest gorąco, dodaj polędwicę i obróć w razie potrzeby do brązowego dobrze ze wszystkich stron, łącznie 5 do 8 minut.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj wermut, rozmaryn, tymianek i pieprz. Przykryć i dusić, obracając wieprzowinę po 5 minutach, aż termometr włożony w najgrubszą część osiągnie 155, W sumie 10 do 12 minut.
Przełożyć wieprzowinę na półmisek i ogrzać.
Zmierz soki z patelni. Jeśli mniej niż 1/2 szklanki, dodać bulion, aby 1/2 szklanki. Jeśli więcej niż 1/2 szklanki, gotować na dużym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 1/2 szklanki.
Mieszanka mleka i skrobi kukurydzianej.
Wymieszać na patelni i mieszać na dużym ogniu do wrzenia.
Wieprzowinę pokroić w ukośne plastry i polać sosem wokół lub na mięsie.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. La Celian Elite Malbec z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![La Celia Elite Malbec]()
La Celia Elite Malbec
Złożone aromaty, w których wyróżniają się czerwone i soczyste owoce, z eleganckim wkładem kwiatowym i świeżymi ziołami.Starzenie się w dębu osiągnęło w tym winie wykwintne połączenie dominujące w owocach. W ustach znajduje się surowe wejście i duża długość. W ustach taniny są miękkie i jedwabiste. Idealny do picia z deską z kozim serem, zawiera prażoną szczepionkę, humitę, pieczone warzywa, gruszki w malbecu.