Polędwiczki wieprzowe pieprzone z kompot żurawinowo-cebulowym
Polędwiczki wieprzowe pieprzowe z kompot żurawinowo-cebulowy to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól, olej sałatkowy, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe pieprzone z kompot żurawinowo-cebulowym, Polędwiczki Wieprzowe Pieprzone Z Puree Z Mango Imbiru, oraz Polędwiczki wieprzowe pieprzone z salsą pomidorowo-miętową.
Instrukcje
Wieprzowinę opłukać i osuszyć; zawijać w pieprzu, aby równomiernie pokryć.
Ustaw 11-do 12-calową patelnię z żaroodpornym uchwytem na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj 1 łyżkę oleju i zawiruj, aby pokryć dno.
Dodać wieprzowinę (pokroić polędwiczki w poprzek, aby pasowały do patelni, jeśli to konieczne) i obrócić w razie potrzeby na brązowo ze wszystkich stron, łącznie 5 do 7 minut.
Ustaw patelnię w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 400; piec, aż termometr włożony do środka najgrubszej części mięsa osiągnie 155, 20 do 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić mięso w ciepłym miejscu około 5 minut.
Tymczasem, w 1-do 1 1/2-Quart patelni na dużym ogniu, mieszać cebulę w pozostałych 1 łyżeczka oleju, aż kuleje, o 5 protokół.
Dodaj żurawinę, ocet, bulion i cukier; mieszaj od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych, około 7 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać masło i mieszać, aż się stopi i wlać do sosu.
Mięso pokroić po przekątnej w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala; ułożyć na 8 talerzach. Łyżka sosu równo nad i wokół mięsa.