Polędwiczki Wieprzowe Faszerowane Quinoa
Quinoa Nadziewane polędwiczki wieprzowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,85 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól i mielony pieprz, mielony cynamon, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Z Klejnotami Quinoa Pilaf, Polędwiczki Wieprzowe Faszerowane, oraz Polędwiczki Wieprzowe Faszerowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić quinoa i wody do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, pokrycie, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender, a woda została wchłonięta, o 15 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, czosnek, jabłka, rodzynki, orzeszki piniowe, i grzyby, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 8 protokół. Wymieszać z białym winem i gotować jeszcze minutę, aż płyn odparuje.
Połączyć mieszankę jabłek i quinoa, aż równomiernie wymieszać; odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Pokroić polędwicę wieprzową z jednej strony przez środek poziomo w ciągu pół cala z drugiej strony. Otwórz obie strony i rozłóż je jak otwartą księgę.
Umieść między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić polędwicę gładką stroną młotka do grubości 1/2 cala.
Polędwiczki po obu stronach doprawić cynamonem, garam masala, solą i czarnym pieprzem. Łyżka quinoa napełniania na polędwicy, a następnie zwinąć i zabezpieczyć szpagatu kuchennego lub wykałaczki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, około 35 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka napełniania powinien odczytywać 145 Stopni F (63 Stopni C). Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Agua de Piedra Gran Seleccion Malbec
Gęste smaki ciemnej śliwki i czekolady, warstwowe z prażonym dębem i aksamitnym wykończeniem, które utrzymuje się i utrzymuje. Dobrze komponuje się z grillowanym mięsem, średnim lub mocnym serem lub po prostu samodzielnie.