Polędwiczka wieprzowa z sosem śmietanowym

Polędwiczka wieprzowa z sosem śmietanowym
Polędwiczka wieprzowa z sosem śmietanowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 38g białka, oraz 25g tłuszczu. Za $2.13 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, pietruszkę, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwiczka wieprzowa z sosem śmietanowym gruszkowym, Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z Kaparem musztardowym, oraz Polędwiczka wieprzowa w cieście Panko z sosem śmietanowym Dijon.

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż marchewkę i cebulę na maśle przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MarchewMarchew
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj wieprzowinę; brązowy ze wszystkich stron. Dodaj bulion, sok z cytryny, skórkę z cytryny, tymianek, pieprz i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 16-18 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°, a soki będą czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
PieprzPieprz
BulionBulion
TymianekTymianek
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Usuń mięso i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
4
Odcedź soki z patelni, odrzucając warzywa i liść laurowy. Włóż 1/4 szklanki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połącz mąkę i śmietanę, aż będą gładkie; wymieszać z sokami z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać z wieprzowiną; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
WieprzowinaWieprzowina

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn