Polędwiczka Wieprzowa Pieczona Z Rozmarynem
Polędwica wieprzowa pieczona w rozmarynie jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis zawiera 9 porcji z 199 kalorii, 32G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz grubo mielony pieprz, musztardę dijon, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczka Wieprzowa Pieczona Z Rozmarynem, Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi śliwkami i rozmarynem, oraz Polędwiczka wieprzowa pieczona czosnkowo-rozmarynowo podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników. Odstawić 1/3 szklanki; przykryć i schłodzić. W dużej, zamykanej plastikowej torbie połączyć wieprzowinę i pozostałą marynatę. Uszczelnij torbę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce na noc.
Marynatę odcedzić i wyrzucić z mięsa.
Mięso umieścić na patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Na wierzch wlać zarezerwowaną marynatę.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub aż termometr mięsa odczyta 160°.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet z oceną 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet]()
Bodega DiamAndes Grande Reserva Malbec-Cabernet
Czysty, głęboki i jasny rubinowy kolor. Aromaty czerwonych jagód i nut wiśni ukazujące intensywność i świeżość. Doskonała struktura, pełne taniny o dojrzałych owocowych smakach, aksamitne i bardzo dobrze wyważone.Mieszanka: 75% Malbec, 25% Cabernet-Sauvignon