Polędwiczka Wieprzowa Miodowo-Dijon
Polędwiczka wieprzowa Honey-Dijon może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,58 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką miód, musztardę dijon, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu, możesz śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczka wieprzowa miodowo-Dijon z grzybami, Polędwiczka wieprzowa z miodem Dijon ze szparagami, oraz Polędwica Wieprzowa Sojowa Dijon dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze sześć składników.
Wyjmij 1/2 szklanki do fastrygowania; przykryj i wstaw do lodówki.
Wlej pozostałą marynatę do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Odcedź wieprzowinę i wyrzuć marynatę. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grilluj wieprzowinę pod przykryciem na średnim ogniu przez 10-13 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą. Lub piecz bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu fastrygując.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwiczka wieprzowa naprawdę dobrze komponuje się z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Louis Jadot Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot to czyste wino odmianowe produkowane z moszczu Pinot Noir i win wybranych z winnic na poziomie wsi na całym Wybrzeżu i wybrzeżu Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis" w celu poprawy jakości wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie dobierane i, w zależności od rocznika, leżakowane przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą konsystencją skompensowaną okrągłymi, delikatnymi taninami w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, długotrwałe wykończenie.