Polędwica z indyka po mandaryńsku
Przepis na polędwicę z indyka po mandarynkowemu można przygotować w około 4 godziny i 45 minut . Za 3,31 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 632 kalorie , 40 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i kup polędwiczki z piersi indyka, płatki papryki, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Z oceną Spoonacular wynoszącą 89% , to danie jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Tiramisu z mandarynką i rubinowym grejpfrutem , Ciasto mandarynkowo-pomarańczowe i Sałatka z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką .
Instrukcje
Umieść indyka w wolnowarze o pojemności 3 qt.
Posyp płatkami imbiru i pieprzu. Na wierzchu ułóż pomarańcze. W małej misce połącz marynatę z bulionem; polej indyka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Wrzuć warzywa do wolnowaru. Przykryj i gotuj przez kolejne 30 minut lub do momentu, aż warzywa będą ciepłe.
Posyp nasionami sezamu i zieloną cebulką.
Jeśli wolisz, podawaj z ryżem.