Polędwica wołowa z zapiekanką Portobello z grzybami i sałatką warzywną na zimę

Polędwica wołowa z zapiekanką Portobello z grzybami i sałatką warzywną na zimę
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj polędwicę z pieczonej wołowiny z zapiekanką Portobello z grzybami i sałatką z zimowych warzyw. Na 12,81 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 898 kalorii. Ten przepis służy 4. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, marchewki dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym, Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira, oraz Zapiekanka z ziemniaków i grzybów Portobello dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Połączyć 1/4 szklanki wody i cebuli perła w małym naczyniu do pieczenia; przykryć i piec w 400 przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Odcedzić i odstawić.
4
Pasternak gotować we wrzącej wodzie 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Dodać szparagi i marchew; gotować 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Warzywa wyjąć łyżką szczelinową i zanurzyć w lodowatej wodzie; ponownie odcedzić i odstawić. Buraki gotować we wrzącej wodzie 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Odcedzić i zanurzyć buraki w lodowatej wodzie; ponownie odcedzić. Buraki obieramy, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
8
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać grzyby; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
10
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
11
Dodać 1 szklankę wody, octu i pietruszki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12
Zdjąć z ognia; ostudzić. Wymieszać z estragonem, solą i pieprzem. Odstawić sos grzybowy shiitake i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Połączyć pierwsze 9 składników w płytkiej patelni; dobrze wymieszać. Ułóż grzyby w jednej warstwie na wierzchu mieszaniny bulionu, obracając się do płaszcza. Przykryć i piec w temperaturze 400 przez 20 minut; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zwiększenie temperatury pieca do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Gotować escarole we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Spuścić i zanurzyć escarole w wodzie z lodem; spuścić ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
EscaroleEscarole
5
Płaszcz danie gratin lub 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia z 1 łyżeczką masła; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Umieść 4 grzyby, łodygę po bokach, w przygotowanym naczyniu; zapas mieszanki bulionu. Escarole podzielić równomiernie między grzyby w naczyniu; wierzch z pozostałymi grzybami, łodygę boki w dół. Łyżka reserved mieszanka bulionu na stosy grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
EscaroleEscarole
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
7
Połączyć bułkę tartą i pozostałe składniki w misce; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Posypać stosy grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
9
Piec w 425 przez 10 minut lub aż bułka tarta są lekko rumiane. Odstawić; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Połączyć 1 łyżeczkę oleju, sól, pieprz, i kardamon, i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Rozłóż na wszystkie strony wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Ciepła 1 łyżeczka oleju w 9-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu, i dodać wołowinę i gotować 1 minutę z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Umieść patelnię w piekarniku i piec w 350 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki) do 160 (średni).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Odstawić 10 minut i pokroić na 8 plastrów.
1
Ułóż jedną zapiekankę Portobello-and-Escarole i 2 plastry polędwicy wołowej na każdym z 4 talerzy obiadowych. Sałatkę jarzynową podzielić równomiernie między talerze; łyżkę 1/2 szklanki sosu grzybowego shiitake na każdej porcji sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
EscaroleEscarole
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

12szparagi cienkie, przycięteszparagi cienkie, przycięte12buraki niemowlęce, przycięteburaki niemowlęce, przycięte8marchewki dla dzieci, obranemarchewki dla dzieci, obrane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)454papryka habaneropolędwica wołowapolędwica wołowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża0warzywo (np. szpinak)nasiona kminku, prażone i mielonenasiona kminku, prażone i mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino3Średnia żółta cebula, posiekanatorn escarole (ok. 1 pęczek)torn escarole (ok. 1 pęczek)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki298papryka habaneroPakiety świeże grzyby shiitake, łodygi usunięte (około 4 szklanki)Pakiety świeże grzyby shiitake, łodygi usunięte (około 4 szklanki)2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone28papryka habanero1/4 szklanki pokruszonego koziego sera1/4 szklanki pokruszonego koziego sera1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokardamon mielonykardamon mielony1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka1warzywo (np. szpinak)nasiona gorczycy, tosty i mielonenasiona gorczycy, tosty i mielone1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)oliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula28papryka habanero1/4 szklanki rozdrobnionego świeżego parmezanu1/4 szklanki rozdrobnionego świeżego parmezanu4smallsmały pasternak lub 2 małe Pasternaki (pokrojone na pół), obranemały pasternak lub 2 małe Pasternaki (pokrojone na pół), obrane8cebula perłowa, obranacebula perłowa, obrana0warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz8larges4 duże kapelusze pieczarek portobello, usunięte trzony i blaszki4 duże kapelusze pieczarek portobello, usunięte trzony i blaszki2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany świeży lub 2 łyżeczki suszonego estragonuposiekany świeży lub 2 łyżeczki suszonego estragonu1porcja startego parmezanumasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomasło niesolonemasło niesolone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży lub 1/4 łyżeczki suszonego tymiankuposiekany świeży lub 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn