Polędwica wołowa z sosem balsamicznym
Polędwica wołowa z sosem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,83 USD za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 244 kalorie, 25g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, wino porto, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica wołowa z pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, cebulą smażoną po francusku i sosem z octu balsamicznego, Makaron Z Sosem Gorgonzola I Balsamiczną Polędwicą Wołową, oraz Polędwica Wołowa Z Łatwym Sosem Balsamicznym Żurawinowym podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz rozmaryn, czosnek, sól i pieprz; równomiernie natrzyj polędwicę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Umieść mięso na stojaku na płytkiej patelni do pieczenia.
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 400° przez 50-70 minut lub aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien odczytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
W rondlu doprowadzić wino lub sok winogronowy i bulion do wrzenia; gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki.
Dodaj ocet; gotuj przez 3-4 minuty lub aż do uzyskania konsystencji sosu. Wymieszać z masłem, solą i pieprzem.