Polędwica wołowa w skorupie solnej
Polędwica wołowa w skorupie solnej Herbed może być tylko skorupa szukasz. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 255 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, pieczeń z polędwicy wołowej, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Polędwica wołowa w skorupie solnej, Good Eats Beef polędwica in Salt Crust (Alton Brown 2004), oraz Herbed Polędwica Wołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pokroić wołowinę na sucho.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy wołowiny (z wyłączeniem końców), okazjonalnie, o 6 minut w sumie.
Przenieść wołowinę do płytkiej patelni do pieczenia, zastrzegając kapieli patelni na patelni.
Wymieszaj sól, rozmaryn, pieprz i wodę, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek. Pat mieszaniny soli na wierzchu i stronach mięsa do płaszcza równomiernie i piec w środku piekarnika, aż do natychmiastowego odczytu termometr wstawiony po przekątnej 2 cali do rejestry mięsa 54° dla średnio rzadkie, 25 do 30 minut.
Odstawić mięso na patelni 5 minut.
Usuń skorupę solną i przenieś mięso na deskę do krojenia.
Pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i łyżka soków mięsnych z patelni na plastry.