Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto

Polędwica wieprzowa pachnąca rozmarynem nadziewana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 52g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 16 i kosztuje 3,03 zł za porcję. 211 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz galaretkę jabłkową, morele, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest doskonałe. Spróbuj Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Schab nadziewany żurawiną i rozmarynem, oraz Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji górnej i Środkowej i podgrzej piekarnik do 250 stopni.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać całe ząbki czosnku i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki i złoty, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową; zapas oleju.
Schab schabowy obrócić w dół. Rozcięte wzdłuż, prawie, ale nie do końca, tworząc długą kieszeń, pozostawiając na każdym końcu 1/2-calową granicę nieoświetlonego mięsa.
Umyj jamę odrobiną oleju do gotowania czosnku i obficie posyp solą i pieprzem oraz 1 Tb. rozmarynu. Wymieszać z czosnkiem i morelami; posypać żurawiną. Tie schab wraz ze sznurkiem kuchennym lub wytrzymałym sznurkiem w odstępach 1 1/2 cala.
Posmaruj pozostałym olejem i obficie posyp solą i pieprzem. Zestaw pieczeń, tłuszczu stronie do góry, po przekątnej lub zakrzywione (tak, że pasuje) na dużym, lipped blachy cookie lub jellyroll patelni. Ciepły 1/4 szklanki galaretki jabłkowej wraz z mielonym czosnkiem i pozostałym rozmarynem.
Zmiksuj mieszankę na mięso.
Piecz, aż termometr mięsa przyklejony do środka zarejestruje 125 do 130 stopni. (Zacznij sprawdzać od około 1,5 godziny.)
Wyjąć z piekarnika; podnieść temperaturę piekarnika do 400 stopni.
Szczotka schab z kapiących patelni, powrót do piekarnika, i nadal piec, aż schab jest złoty brąz i termometr mięsa przyklejony do centrum rejestruje 145 Stopni F (63 Stopni C), O 20 minut dłużej. Aby uzyskać jeszcze bardziej atrakcyjne zabarwienie, piecz do plamistego brązu, od 3 do 5 minut.
Niech reszta pieczeń 15 do 20 minut; przenieść do carving pokładzie. Wymieszaj soki wokół patelni, aby poluzować brązowe kawałki.
Wlać przez sitko do małej patelni i wymieszać port, bulion z kurczaka i pozostałe 2 Tbs. galaretki; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Wymieszać skrobię kukurydzianą z kilkoma łyżkami zimnej wody; ubić do sosu. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z odrobiną sosu.