Polędwica pieczona z marchewką i małymi czerwonymi ziemniakami
Polędwica pieczona z marchewką i małymi czerwonymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, marchew, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Slow Cooker polędwiczka wieprzowa pieczona z czerwonymi ziemniakami, Domowy stek z polędwicy w suchym wieku z serowymi pieczonymi ziemniakami Fingerling, oraz ryż ziołowy z ziemniakami i marchewką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. pieczeń prażona na sucho i doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Posypać mąkę na pieczeń i używać rąk do rozłożenia go i poklepać go równomiernie na mięso.
Roztopić masło i 1 łyżkę. olej w dużej patelni na średnim ogniu na górze pieca.
Dodać pieczeń i gotować, obracając szczypcami, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 15 protokół łącznie.
Marchew i ziemniaki umieścić w dużej misce i wymieszać z pozostałą 1 łyżką. oleju.
Umieścić warzywa na patelni wokół pieczenia. Pieczemy, często mieszając warzywa, aż termometr mięsny włożony do najgrubszej części pieczeni rejestruje 60° dla średnio rzadkich, 1 godzina 30 minut do 1 godziny 45 minut.
Przenieś pieczeń na deskę do krojenia, namiot luźno z folią i pozostaw na 10 minut. W marchewki i ziemniaki wbijamy ostry nóż do parowania, aby łatwo je przekłuć. Jeśli tak nie jest, zwróć patelnię z warzywami do piekarnika, aby kontynuować gotowanie, podczas gdy pieczeń odpoczywa.
Cienko pokroić pieczeń i podawać na ciepło z marchewką i ziemniakami.