Polędwica nori z Shiitake i Wasabi

Polędwica z nori z Shiitake i Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 252 kalorie, 28g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 5,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka shiitake, pieprz, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shiitake Nori Rolls, Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce, oraz Nori-zawinięty lepki ryż, shiitake i zielona fasola dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu z wrzącą wodą blanszować szalotki przez 2 minuty.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Ustaw stojak na blasze do pieczenia i ułóż czapki shiitake na stojaku, boki skrzelowe w dół. Doprawić lekko solą i pieprzem.
Stek przyprawiamy solą. W robocie kuchennym grubo zmiel nori z sezamem, czerwoną papryką i 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Rozłóż mieszaninę nori na talerzu i zanurz w niej stek.
Na średniej patelni podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać stek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż nori jest tosty, o 4 protokół na stronie.
Stek ułożyć nad grzybami i smażyć przez około 15 minut, lub do momentu, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony w środek mięsa zarejestruje 130 dla średnio rzadkich.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut.
Tymczasem, połówki szalotki wzdłuż i ćwierć czapki grzyb. W małej misce ubij tamari z mirinem, sokiem z cytryny i pozostałą 1/2 łyżką oliwy z oliwek.
Pokrój stek o grubości 1/4 cala i ułóż go na talerzach z grzybami shiitake i szalotkami oraz małym kopcem wasabi.
Skropić sosem tamari na stek i podawać.