Polędwica-kebaby warzywne z glazurą balsamiczną

Polędwicowo-warzywne kebaby z balsamiczną glazurą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 249 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cukinii, polędwicy wołowej, pomidorów koktajlowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Klopsiki warzywne z glazurą balsamiczną, Pieczony klopsik warzywny z glazurą balsamiczną, oraz Pieczony klopsik warzywny z glazurą balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz ocet, sos sojowy, oliwę z oliwek, cukier i tymianek; doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż zmniejszy się i lekko zgęstnieje, 7 do 10 minut.
Zrób kebaby: pozostawiając trochę miejsca między przedmiotami i naprzemiennie, nawlecz stek, pomidory, cukinię i Kabaczek na 8 dużych lub 16 małych metalowych szaszłykach.
Szaszłyki ułożyć na dużej blasze i obficie doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Szczotkować obficie szkliwem. (Wyrzucić resztki glazury.) Przykryć szaszłyki i przechowywać w lodówce do 8 godzin lub na noc.
Doprowadzić kebaby do temperatury pokojowej. Rozgrzej grill gazowy na dużym ogniu przez 10 do 15 minut z zamkniętą pokrywą. Grill olejowy.
Umieść kebaby na grillu, zmniejsz temperaturę do średniej wysokości i zamknij pokrywę. Grilluj przez 5 minut, następnie przekręć kebaby i grilluj przez kolejne 5 minut z zamkniętą pokrywką. Otwórz pokrywkę i sprawdź, czy warzywa są lekko zwęglone, a mięso jest średnio rzadkie. Jeśli kebaby nie zostaną zrobione, zamknij pokrywkę i kontynuuj gotowanie, aż mięso zostanie ugotowane.
Przenieść na talerz, aby służyć.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.