Pollo alla Valdostana (Kurczak z Prosciutto i serem Fontina)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pollo alla Valdostana (Kurczak z Prosciutto i serem Fontina). Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, sól koszerna, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kieszenie cielęce w stylu Valle D ' Aosta: Portafoglie alla Valdostana, Pollo alla panna (kurczak w śmietanie), oraz Kurczak jak zrobiłaby żona rolnika: Pollo alla Contadina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 pierś kurczaka pomiędzy 2 arkuszami folii lub pergaminu i użyj młotka do mięsa lub patelni, aby delikatnie ubić ją na równą grubość, około 1/2 cala. Powtórz z pozostałymi piersiami.
Mąkę umieścić w szerokim, płytkim naczyniu, obficie doprawić solą i pieprzem, ubijać do połączenia. Pogłębiać każdą pierś w mieszaninie mąki i strząsnąć nadmiar.Masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy pieni się, dodać piersi z kurczaka i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół na stronie.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Dodaj wino i zeskrobać dno patelni z drewnianą łyżką do włączenia wszelkie rumiane kawałki do sosu.Powrót kurczaka na patelnię i zmniejszyć ogień do niskiej. Prosciutto podzielić między piersi kurczaka, a następnie podzielić ser. Gotować, sos na łyżkę kurczaka, aby pomóc stopić ser, aż sos lekko zgęstnieje, o 3 protokół. (
Dodać kilka łyżek wody, jeśli sos staje się zbyt gęsty.) Doprawić pieprzem i podawać.Pairing napojów: spróbuj północnowłoskiej bieli z tym, czymś ostrym i zdefiniowanym jak Pinot Grigio z 2005 roku od mistrza Alto Adige, Aloisa Lagedera. Ma ostre zielone gruszki i ziołowe smaki, które podkreślą wszystkie elementy tego prostego dania.