Polenta zapiekana z grzybami i Fontiną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Polenta Gratin z grzybami i Fontinan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 649 kalorii, 20g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ser fontina, suszony na słońcu pomidorowy sos alfredo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta z Fontinanem i jajkami, Polenta z Fontinanem i szpinakiem, oraz Fontina Ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Ułóż plasterki polenta w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania, umożliwiając nakładanie się plasterków.
Podgrzać patelnię średnio nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować 2 minuty, często mieszając. Czosnek wymieszać z solą. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 2 protokół. Wymieszać z sosem Alfredo i bazylią.
Łyżka mieszanki grzybów równomiernie na polenta. Top z serem.
Piec w 500 przez 7 minut lub do całkowitego ogrzania.