Polenta z pikantną pigwą i serem pleśniowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 7 i kosztuje $2.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, polentę, grubo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Polenta Z Zimową Sałatką, Jajkiem W Koszulce I Serem Pleśniowym Przepis, Polenta z sałatką zimową, jajkiem gotowanym i serem pleśniowym z " uczty, oraz Jajko gotowane na kremowej Polencie [z boczniakami, serem pleśniowym i pistacjami] dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pigwę; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej (mieszanina ledwo gotować), i gotować 45 minut lub aż pigwa jest miękka.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej. Przecedzić mieszaninę pigwy przez sito do miski, zachowując pigwę i płyn; wyrzucić rozmaryn. Powrót płynu do patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 10 minut lub do zmniejszenia do około 1/4 szklanki; zachować ciepło.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania. Ułóż plastry polenty na patelni w jednej warstwie; posypać pieprzem. Gotować przez 8 protokół lub aż lekko rumiane; włączyć i gotować dodatkowe 8 protokół lub aż lekko rumiane.
Umieścić polenta rundy na blasze do pieczenia. Na wierzch każdej rundy wymieszać 1 łyżkę pigwy i około 1 łyżeczkę sera. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera.
Na talerzu ułożyć Naboje; skropić równomiernie zredukowanym płynem do kłusowania.