Polenta z Fontiną i szpinakiem

Polenta z Fontiną i szpinakiem
Need a przystawka bezglutenowa? Polenta z Fontinanem i szpinakiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, parmezan, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polenta z Fontinanem i jajkami, Polenta zapiekana z grzybami i Fontiną, oraz Polenta zapiekanka z Fontinanem i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać patelnię średnio nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
2
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3
Dodać szpinak; gotować 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Zdjąć z ognia.
5
Połączyć wodę i bulion w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 20 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Wyjąć z ognia; wymieszać mieszaninę szpinaku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Łyżka mieszaniny polenta równomiernie do 9-calowy springform patelni pokrytej sprayem do gotowania. Naciśnij plastikową folię na powierzchnię polenty; schłodzić 2 godziny lub do jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
9
Wyjąć polentę z patelni; umieścić na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
10
Ser posypać równomiernie polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
11
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
12
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
13
Pokrój polentę na kliny, używając ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
14
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn