Polenta Trójkąty Nadziewane Pikantną Zieleniną I Serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj trójkątów Polenta nadziewanych pikantnymi zieleniami i serem. Ten przepis służy 2. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1136 kalorii, 38g białka, oraz 76 g tłuszczu na porcję. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz buraki, ser provolone, płatki chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polenta Trójkąty z kozim serem i grzybami, Spicy Goat Cheese & Butternut Squash Triangles, oraz Filo Trójkąty Nadziewane świeżym serem (briouats bil jben) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować wodę w dużym garnku do zupy i dodać 5 łyżeczek soli.
Trzepać mąkę kukurydzianą cienkim, powolnym strumieniem. Mieszać nieprzerwanie przez 2 minuty. Przykryć i zmniejszyć ogień do żywego gotować na wolnym ogniu. Wymieszać jedną minutę z każdej minuty przez łącznie czterdzieści minut, a następnie odkryć i gotować jeszcze pięć minut. W tym momencie powinien być kremowy i gęsty. Trzymaj go na gorąco, aż będziesz gotowy do złożenia naczynia, w przeciwnym razie zostanie skonfigurowany.Tymczasem na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim wysokim płomieniu. Cebulę i czosnek smażyć przez 1 minutę.
Dodać cienko pokrojone łodygi chard i saute przez 3 protokół.
Dodaj liście. Jest ok, jeśli są jeszcze mokre. Być może trzeba będzie dodać je w partiach, aby je wszystkie w garnku, czekając, aż pierwsza wiązka "topi się" trochę.
Dodać płatki chili, czerwone Wino i 1 łyżeczkę soli. Wymieszać, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż będą w pełni miękkie. Smak i dostosować sól i płatki chili.Nasmarować 13" x 18 " pół arkusza pan (aka jelly roll pan).
Wlać połowę polenty i rozprowadzić na równą warstwę. Top z podsmażonych zieleni (pozostawiając nadmiar płynu) i sera Caciocavallo, rozprowadzając je tak równomiernie, jak to możliwe. Przykryj pozostałą polentą i użyj szpatułki, aby utworzyć równą warstwę.Przykryj folią i pozostaw do schłodzenia, aż polenta utworzy się firma, co najmniej kilka godzin.
Piec w temperaturze 375 do ogrzania, następnie dusić, aż górna warstwa sera będzie rumiana, następnie pokroić w trójkąty i podawać.