Polenta Party
Polenta Party może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz polentę, mąkę z kaszy mannej, fontinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Pomysły na kolację na włoskie przyjęcie tematyczne, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć polenta i semolina i odstawić.
W ciężkiej patelni ze stali nierdzewnej lub zapiekance,
Połączyć wywar, śmietanę, gałkę muszkatołową i sól i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i powoli, ale równomiernie ubić polentę i kaszę manną.
Nadal mieszać, pozwalając mieszaninie powrócić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień tak, że mieszanina ledwo pęcherzyki. Mieszaj polentę jeszcze przez około 5 minut, aż zgęstnieje i zacznie odrywać się od boków garnka.
Posypać startym serem gorącą polentę i dobrze wymieszać.
Podczas gdy polenta jest ciepła rozprowadzić go równomiernie w ungreased 8 przez 8-calowy kwadratowy patelni. Pozostawić polentę do ostygnięcia przez około 10 minut, a następnie przykryć folią. Przechowywać w lodówce 2 do 3 godzin lub na noc.
Po tym, jak polenta dokładnie wystygnie, poluzuj boki polenty, przesuwając nóż po bokach patelni.
Pokroić w kwadraty 2 cale lub według uznania. Ostrożnie wyciągnij kawałki za pomocą małej szpatułki i umieść na małej patelni. Grill lub smażyć kawałki polenta, aż będą złotobrązowe.
Podawać z różnymi dodatkami, takimi jak parmezan, bolognese, grzyby balsamiczne i brokuły rabe z pokruszonymi płatkami chili.