Polenta Napoleon z mieszanym ziołowym Pesto

Polenta Napoleon z mieszanym ziołowym Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Polenta Napoleon z mieszanym Pesto ziołowym. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 16G białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.81 za porcję. Mieszanka szalotki, liście bazylii, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, Mieszane Ziołowe Pesto, oraz Mieszane Zioła Pesto Penne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Robot kuchenny lub młynek spożywczy 8-calowa patelnia springform
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Polenta: w dużym rondlu połączyć mleko, śmietanę, wodę, oliwę z oliwek i sól koszerną i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i powoli wlej mączkę kukurydzianą, stale ubijając, aż zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Przykryj blachę do pieczenia folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Wlać polenta na plastikowej pokrytej blachy do pieczenia i rozprowadzić do nawet 1/4-cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Ostudzić co najmniej 15 minut.
7
Dla pesto: Puree bazylia, mięta, kolendra, szalotka, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Dodaj oliwę w powolnym, stałym strumieniu, podczas gdy robot kuchenny jest uruchomiony. Wymieszaj parmezan, sól koszerną i sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1
Cukinię pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu i podsmażyć plastry cukinii, aż lekko złoty. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Olej 8-calowy Okrągły Spring form patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozłóż 2 łyżki sosu pomidorowego na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Pokrój polentę na 3 (7 3/4 cala) rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
Umyj blaty za pomocą
7
Mieszane Ziołowe Pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
8
Umieść 1 dysk w dolnej części formy sprężyny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Skropić 1/4 szklanki sosu pomidorowego i ułożyć połowę cukinii na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
10
Posypać 2 łyżkami parmezanu. Przykryć drugą rundę polenty, 1/4 szklanki sosu pomidorowego, resztę cukinii i 2 łyżki parmezanu. Top z ostatniej rundy polenta, pozostałym sosem pomidorowym i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Piec przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Wyjąć ze sprężyny formy patelni, pokroić w kliny i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Gotować cebulę, czosnek, i płatki chili w oleju, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Dodaj pomidory (sok i wszystko), pastę pomidorową i cukier. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 20 protokół. Schłodzić sos pomidorowy przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
15
Puree sos w robocie kuchennym lub młynie spożywczym. Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, majeranek, bazylia i sól koszerną. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
MajeranekMajeranek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki794papryka habanerocałe włoskie pomidorycałe włoskie pomidory1warzywo (np. szpinak)płatki chilipłatki chili4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii2warzywo (np. szpinak)posiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)posiekane świeże liście majerankuposiekane świeże liście majeranku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula mielonacebula mielona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan6Spód: okruszki z herbatników grahamtarty parmezantarty parmezan1porcja startego parmezanuszalotka mielonaszalotka mielona2warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm26 łyżek startego ostrego sera cheddar6 łyżek startego ostrego sera cheddar1warzywo (np. szpinak)sambalsambal
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn