Polędwica wołowa pieczona na patelni z imbirem-Shiitake Brown Butter
Pan pieczona polędwica wołowa z imbirem-Shiitake Brown Butter może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1032 kalorii, 42g białka, oraz 91 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 8,47 zł / porcja. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz szczypiorek czosnku, oliwa z oliwek, masło i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polędwica wołowa Bruschetta z brązowym masłem, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Pieprzona polędwica wołowa z pieczonym masłem czosnkowo-ziołowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia. Doprawić filety do smaku solą i pieprzem. Sear aż złoty brązowy po obu stronach, około 3 minut na stronie.
Przenieść do piekarnika i gotować do pożądanej doneness, o 12 minut dla średnio rzadkie. Po zakończeniu, steki odpocząć z patelni na 5 minut.
W międzyczasie roztopić 3 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać imbir i czosnek, i gotować, aż półprzezroczyste i aromatyczne, ale nie rumiane, o 1 1/2 protokół.
Dodać grzyby shiitake i gotować 3 do 4 minut, aż zmiękną.
Wlać sake i mirin i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę. Roztopić pozostałe 3/4 szklanki masła, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, aż masło brązowieje, 6 do 8 protokół. Raz rumiane, doprawić do smaku solą i pieprzem, i wymieszać ze szczypiorkiem. Łyżka sosu na steki służyć.