Polędwica wołowa Burgund: Boeuf Bourguignon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 751 kalorii. Na 6,41 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, makaron jajeczny, polędwicę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo, Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), oraz Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon).
Instrukcje
1
Podgrzej dużą głęboką patelnię z ciężkim dnem i pokrywą na średnim ogniu.
Usuń chrupiące kawałki boczku z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Teriakyi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Dodać 1 1/2 łyżki masła do patelni i roztopić w boczek kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Na patelnię dodajemy pieczarki i układamy równomiernie z masłem i skropionym boczkiem. Doprawić plastry grzybów solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Pieczarki Saute 2 do 3 minut i dodać cebulę na patelnię. Kontynuuj gotowanie cebuli i grzybów 2 do 3 minut dłużej, a następnie przenieś na talerz i przywróć patelnię do ognia.
Dodać pozostałe masło do patelni i roztopić, następnie dodać mięso do bardzo gorącej patelni i równomiernie brązowy ze wszystkich stron, utrzymując mięso w ruchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać mąkę do rumianego mięsa na patelni i gotować mąkę 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać wino do patelni powoli mieszając. Gdy wino wpadnie do bańki i zeskrobujesz kapiele z patelni, dodaj do garnka bulion i bukiet świeżej szałwii i gałązek tymianku. Przykryj patelnię. Gdy ciecz się zagotuje, zmniejsz ciepło do średniego. Gotować pod przykryciem 5 minut, zdjąć pokrywkę i dodać grzyby, cebulę i boczek z powrotem do garnka. Gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dostosuj przyprawy i usuń bukiet ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.