Pokój Na Świecie / Korova Cookies
Pokój na świecie / ciasteczka Korova mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 81 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz fleur de sel, brązowy cukier, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pokój na świecie / Korova Cookies, Ciasteczka Pokoju Na Świecie, oraz Ciasteczka Pokoju Na Świecie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, kakao i sodę przesiać razem.
Pracując z mikserem stojącym, najlepiej wyposażonym w przystawkę do łopatek lub mikserem ręcznym w dużej misce, ubijaj masło na średniej prędkości, aż będzie miękkie i kremowe.
Dodaj oba cukry, sól i ekstrakt z wanilii i beat przez 2 minuty więcej.
Wlać mieszankę mąki, zasłonić ręcznik kuchenny na mikserze stojącym, aby chronić siebie i swoją kuchnię przed latającą mąką i pulsować mikser przy niskiej prędkości około 5 razy, za każdym razem po sekundzie lub dwóch. Rzuć okiem-jeśli na powierzchni ciasta jest jeszcze dużo mąki, naciśnij kilka razy więcej; jeśli nie, zdejmij ręcznik. Kontynuując z małą prędkością, mieszaj jeszcze przez około 30 sekund, aż mąka znika w cieście—aby uzyskać najlepszą konsystencję, po dodaniu mąki pracuj ciasto jak najmniej i nie martw się, jeśli ciasto wygląda trochę krucho. Wrzucić kawałki czekolady i wymieszać tylko do włączenia.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą, zebrać i podzielić na pół. Pracując z połową na raz, uformuj ciasto w kłody o średnicy 1 1/2 cala. Owiń dzienniki w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny. (Ciasto można schłodzić do 3 dni lub zamrozić do 2 miesięcy. Jeśli zamroziłeś ciasto, nie musisz go rozmrażać przed pieczeniem — wystarczy pokroić kłody w Ciasteczka i piec ciasteczka o minutę dłużej.)
Umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 163°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub matami silikonowymi.
Pracując ostrym cienkim nożem, pokrój kłody na rundy o grubości 1/2 cala. (Rundy mogą pękać podczas cięcia - nie przejmuj się, po prostu wyciśnij kawałki z powrotem na każde ciastko.) Ułóż rundy na blasze do pieczenia, pozostawiając około jednego cala między nimi.
Piecz ciasteczka po jednym arkuszu na raz przez 12 minut — nie będą wyglądać na zrobione, ani nie będą twarde, ale tak właśnie powinny być.
Przenieś blachę do regału chłodzącego i pozwól ciastkom odpocząć, aż będą tylko ciepłe, w którym momencie możesz je podawać lub pozwolić im osiągnąć temperaturę pokojową.