Podwójny placek ziemniaczany i Halloumi
Podwójne ziemniaki i piec Halloumi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 13g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka cebuli, słodkich ziemniaków, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków I Halloumi, Paczki z sezamem halloumi ze słodkimi ziemniakami tahini mash i posiekaną sałatką ziołową, oraz No-Bake Dwuwarstwowe Ciasto Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokrój słodki ziemniak na szorstkie kostki 1 1/2 cala i czerwony ziemniak nieco mniejsze (kostki 1 cala) jak słodki ziemniak będzie gotować szybciej. Czerwoną cebulę pokroić na połowę, a następnie pokroić na 4 do 6 segmentów, odrzucając twardą zewnętrzną skórę. Nasiona papryki i pokroić w kwadraty 1 cala, i oddzielić ząbki czosnku. Włóż wszystko do naczynia żaroodpornego 2-ćwiartkowego lub czegokolwiek, czego chcesz użyć (powinno być duże, w przeciwnym razie użyj 2 dań) i za pomocą rąk daj warzywom dobrą warstwę oliwy z oliwek. Doprawić czarnym pieprzem, ale bez soli, ponieważ ser będzie słony(a w każdym razie sól sprawi, że woda wypłynie).
Piec przez 45 minut, w tym czasie warzywa powinny być gotowane i tu i tam zabarwione na brązowo. Musisz włączyć piekarnik do maksymalnego ciepła lub światła brojlerów na koniec gry: więc umieścić cienko pokrojony ser na górze pieczenia, i umieścić go z powrotem w bardzo gorącym piekarniku lub pod brojlerem, aż ser topi się i zwrócił lekko brązowy na górze, o 5 do 10 protokół.
Podawać prosto z naczynia żaroodpornego.